Forårsklargøring af boldbaner i Odense Kommune 2018

Forårsklargøring af boldbaner i Odense Kommune 2018

Så banker foråret på døren, eller gør den alligevel det?

I skrivende stund har vi igen dagsfrost, og de første 14 dage af marts har budt på en del sne og stabilt frostvejr. Samtidig har vi i Oknygaard observeret, at langt de fleste boldbaner stadig er for bløde at køre på, hvilket gør, at vi fortsat ikke kan starte op på forårsklargøringen af boldbanerne.

 

Vi håber på, at vejret i den nærmere fremtid vil arte sig til vores fordel, så boldbanerne vil tørre så meget op at vi kan køre på dem uden at lave spor. Ifølge vejrudsigten slipper frosten igen sit tag omkring onsdag d. 21. marts. Hvorefter vejrudsigten er ustabil, men tyder på temperaturer mellem 0 og 10 grader og minimalt nedbør. Hvilket giver mulighed fra at vandet kan løbe fra boldbanerne.

 

Vores plan at starte på forårsklargøring tirsdag d. 3. april. Vi starter på de nordligst baner og bevæger os mod syd. Under perfekte forhold vil det tage os 2 uger at komme over alle boldbaner, det er det vi har planlagt efter.

Grundet vores udfordringer i efteråret, hvor vi på mange baner var nød til at stoppe græsklipningen allerede i starten af oktober, vælger vi at nulstille alle boldbaner. Det vil sige at alle baner bliver kørt over med armazone, som slår græsset, samler græsset af og med ruller jævner banerne for ormeskud. Efterfølgende bliver græsset slået i almindelig klippehøjde med cylinderklipper.

NB: For at vores planlægning holder, er vi afhængig af vejret. Mere frost og større nedbørsmængder vil udfordre vores planlægning, og derfor forlænge forårsklargøringen.

 

Mvh

Laila , Teamleder Oknygaard